10 beste software voor verpakkingsontwerp voor elke use case (2023)

In 2023 beleeft productverpakking een renaissance7 op de 10 klanten zeggen dat verpakkingen hun aankoopbeslissing kunnen beïnvloeden.

Maar tussen sociale media en duurzaamheid moeten marketingmanagers en ontwerpers verouderde paradigma's uitdagen om hun producten te laten opvallen tussen de massa.

Van het verkennen van ideeën tot het leveren van definitieve illustraties voor afdrukken, software voor verpakkingsontwerp helpt de samenwerking in elke fase van het creatieve proces te versnellen. Maar voordat we ingaan op onze verzameling van de beste tools, laten we eens kijken waarom verpakkingsontwerp belangrijker is dan ooit.

De snelle manier om feedback te krijgen over verpakkingen

Krijg duidelijke en collaboratieve opmerkingen bovenop uw verpakkingsillustraties.

Start gratis proefperiode

Drie redenen waarom verpakkingsontwerp belangrijker is dan ooit

Ontwerp van verpakkingis altijd cruciaal geweest voor het succes van het product. Verpakkingen geven niet alleen de eerste indruk van een product, maar dragen ook bij aan uwstrategie voor merkbeheer.

Maar anno 2023 zijn er vooral een paar factoren waar je op moet letten.

1. Verpakkingen moeten worden ontworpen met sociale media in gedachten

Vroeger moest uw productverpakking de aandacht trekken in de gangpaden en uit de schappen springen.

Toen kwam de e-commerce boom. En opeens moesten je producten er niet alleen goed uitzien in een winkelomgeving. Ze moesten er ook geweldig uitzien in die kleine miniaturen in uw online fotogalerijen.

Maar de tijden zijn weer veranderd. Nu moet ook uw productverpakking fotogeniek zijn. De klanten van vandaag willen producten die ze kunnen fotograferen, delen op sociale media en waarover ze kunnen opscheppen bij hun vrienden.

Seth Rogen's Houseplant-cannabisverpakking is een goed voorbeeld van goed uitgevoerde productverpakkingen. Hoe kun je het weerstaan ​​om ze samen te klikken, een foto te maken en ze te delen met je vrienden?

Wil je meer van dit zien? Bekijk onze samenvatting vanmooie labelontwerpen.

10 beste software voor verpakkingsontwerp voor elke use case (1)

Bron:Het is leuk dat

2. Shoppers willen producten met een duurzame verpakking

In 2023 staat klimaatverandering op ieders agenda. En van technologie tot wasmiddel, klanten verwachten dat hun productverpakkingen zorgvuldig en klimaatbewust zijn.

(Video) Color Boost uw Verpakking | Webinar

Bekijk dit milieuvriendelijke exemplaar van Sonos. Hun op maat gemaakte verpakkingsontwerpen zijn zo nauwkeurig dat er geen plastic zakken of opvulling nodig zijn. De speakers passen gewoon als gegoten in de recyclebare kartonnen mallen.

Meer informatie over detrends in verpakkingsdesigniedereen heeft het over.

10 beste software voor verpakkingsontwerp voor elke use case (2)

Bron:Dielijn

3. Klanten hebben keuze te over

Probeer een productcategorie te bedenken waar je uit minder dan vijf concurrenten zou kunnen kiezen – of zelfs 10! Niet gemakkelijk, toch?

Dus wat doe je als je klanten eindeloze opties hebben om uit te kiezen? Je springt er natuurlijk uit, zoals dit voorbeeld uit Help Remedies.

Die hebben we allemaal gezienontwerpen van farmaceutische verpakkingenmet geestverruimende medische termen op de voorkant gepleisterd. (Cetirizine hydrochloride, iemand?) Maar door zich te concentreren op het symptoom in plaats van op het actieve ingrediënt, heeft Help Remedies zijn producten onmiddellijk onderscheiden van concurrenten in de schappen.

10 beste software voor verpakkingsontwerp voor elke use case (3)

Bron:Dielijn

10 beste software voor het ontwerpen van productverpakkingen

Hoe ontwerp ik mijn eigen productverpakking en welke software is het beste voor verpakkingsontwerp? Het zou inmiddels duidelijk moeten zijn dat u op zijn minst uw huidige verpakkingsstrategie in twijfel moet trekken.

Het volgende gedeelte geeft u een overzicht van de beste software voor verpakkingsontwerp om uw creatieve ideeën tot leven te brengen. En voor meer tips, bekijk onze volledige gids opontwerpen van verpakkingslabels.

1. Filestage – beste software voor beoordelingen van verpakkingsontwerpen

Filestageis goedkeuringssoftware die wordt gebruikt door wereldwijde consumentengoederenbedrijven zoals Capri-Sun en Who Gives A Crap. Deze verpakkingsontwerpsoftware maakt het gemakkelijk om uw productverpakkingsontwerpen te delen, te beoordelen en te bespreken met collega's en externe belanghebbenden.

Hier zijn enkele manieren waarop Filestage helpt bij het beoordelen van uw verpakkingsillustraties:

  • Stel projectworkflows in om al uw verpakkingsmiddelen en belanghebbenden op één plek te beheren
  • Krijg snelle en nauwkeurige feedback met point-and-click opmerkingen en annotaties
  • Zoom in en draai je ontwerpen om feedback te geven op elk detail
  • Houd versies georganiseerd op één platform, zodat u gemakkelijk de geschiedenis van uw ontwerpen kunt zien
  • Vergelijk versies naast elkaar om er zeker van te zijn dat aan ieders feedback is voldaan
  • Volg goedkeuringen en wijzigingsverzoeken in één oogopslag vanaf uw dashboard

Elke recensent heeft toegang tot het ontwerp zonder in te loggen. Vervolgens kunnen ze precieze feedback geven via meerdere commentaar- en annotatietools. Aangezien iedereen feedback achterlaat op hetzelfde bestand, kunt u opmerkingen van andere revisoren zien en erop reageren, zodat u in realtime kunt samenwerken.

Zodra de eerste feedbackronde is geïmplementeerd, kunt u eenvoudig een nieuwe versie van uw verpakkingsontwerp uploaden en kan elk teamlid zijn goedkeuring geven. Bovendien kunt u op het hoofddashboard altijd een overzicht houden van de status van al uw bestanden. Zo maakt Filestage het geheelinhoud review procesgemakkelijk en snel als nooit tevoren.

De snelle manier om feedback te krijgen over verpakkingen

Krijg duidelijke en collaboratieve opmerkingen bovenop uw verpakkingsillustraties.

Start gratis proefperiode

2. 4PACK – voor verpakkingsworkflow

Met4PAKKETkunnen ontwerpers en marketingmanagers het volledige verpakkingsontwerpproces op één platform plaatsen.

Met de pakketontwerpsoftware kunt u de ideevormings-, conceptontwikkelings- en lanceringsfase structureren en organiseren. Gebruikers kunnen productinformatie integreren in het artwork, waardoor fouten en typefouten tot een minimum worden beperkt bij het maken van productbeschrijvingen. MetSamenwerkingsinstrumenten, kunt u verpakkingsleveranciers toegang geven tot uw database, waardoor de activiteiten in uw toeleveringsketen verder worden gestroomlijnd.

Het stroomlijnen van processen is het belangrijkste verkoopargument van 4PACK, wat betekent dat sommige van de geavanceerde ontwerpfuncties die beschikbaar zijn om realistische 3D-beelden weer te geven, mogelijk achterlopen op de concurrentie. Daarom moet u, voordat u een betaald abonnement neemt, eerst de proefversie gebruiken.

3. Adobe Dimension – het creëren van volledig aanpasbare 3D-ontwerpen

Adobe-dimensieis een andere creatieve tool van Adobe waarmee uw ontwerper aangepaste 3D-ontwerpen voor dozen en dozen kan maken. Uw ontwerpteam heeft toegang tot alle tools die nodig zijn om eenvoudig realistische 3D-beelden samen te stellen, aan te passen en weer te geven. Bovendien biedt Adobe Dimensions tal van sjablonen en mockups voor karton- en voedselverpakkingen, waardoor uw ontwerpers tijd besparen bij het maken van realistische verpakkingsontwerpen en -oplossingen.

In plaats van dure fotoshoots te organiseren, kunt u nieuwe scènelay-outs en fotorealistische afbeeldingen maken voor al uw productafbeeldingen - ongeacht hun vorm of grootte. Dit gezegd hebbende, aangezien Adobe Dimension geschikt is voor degenen die geen eigen 3D-ontwerpen maken, blijft het nog steeds achter bij volwaardige 3D-animatietools.

4. Box It Now – verpakkingsontwerp voor niet-ontwerpers

“Hoe ontwerp ik een pakket in Illustrator?” Als je deze vraag niet kunt beantwoorden, kun je misschien een kijkje nemen bij de tools vanPak het nu in. Hoewel de meeste verpakkingssoftwaretools zijn gemaakt voor ontwerpers, is Box It Now een gebruiksvriendelijke desktop- en tablettoepassing die kan worden gebruikt door mensen zonder ontwerpachtergrond en waarvoor geen uitgebreide tutorials nodig zijn.

Deze oplossing biedt een gratis sjabloonbibliotheek met meer dan 150 industriestandaard stijlen voor uw dozen en dozen, die kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften. Helaas is het aantalFEFCO(European Federation of Corrugated Board Manufacturers) ontwerpen is nog relatief beperkt.

5. Boxshot – software voor productontwerp en verpakking

Boxshot 5is geavanceerde virtuele fotostudio-software voor 3D-modellen waarmee ontwerpers nauwkeurige en realistische afbeeldingen van dozen, dozen en producten kunnen weergeven. Omdat Boxshot 5 zich uitsluitend richt op ontwerpers, is deze software niet geschikt om de supply chain en processen tussen organisaties te stroomlijnen.

Boxshot5 biedt verschillende vooraf ingestelde verpakkingsoplossingen en een gratis sjabloonbibliotheek voor een breed scala aan producten, zoalssoftware voor het ontwerpen van brochures. Dit betekent dat de vorm van uw afbeeldingen automatisch wordt aangepast aan het verpakkingstype en -formaat. Bovendien helpen compositietools u scène-objecten te stapelen, uit te lijnen en te distribueren om bij uw projecten te passen.

Met gratis product- en doossjablonen en mockups kunt u met deze printsoftware uw verpakkingsprintontwerpen renderen, animeren, scripten, importeren en exporteren.

6. Impact – gespecialiseerde software voor het ontwerpen van 3D-verpakkingen

Invloeddoor Arden Software is software voor het ontwerpen van digitale verpakkingen met een staat van dienst van meer dan drie decennia van succes. In vergelijking met andere moderne verpakkingssoftware is Impact geen cloudgebaseerde oplossing, maar een echte desktoptoepassing voor Windows. Dit kan een negatieve invloed hebben op de flexibiliteit en samenwerkingskenmerken.

Met Impact zijn echter alle componenten, productielay-outs en 3D-modellen binnen hetzelfde project aan elkaar gekoppeld. Naast het bieden van een gratis ontwerpbibliotheek, kan Impact ook debekijken en goedkeurenproces. U kunt virtuele 3D-voorbeelden en geanimeerde kartonnen sjablonen en mockups maken die u gemakkelijk met uw klanten kunt delen.

7. ManageArtworks – verpakkingsontwerp voor farma, voeding en cosmetica

BeheerArtworksricht zich specifiek op de farmaceutische, voedingsmiddelen-, cosmetica- en persoonlijke verzorgingsindustrie. Deze geavanceerde cloudgebaseerde software voor afdrukken en pakketontwerp biedt een Adobe Illustrator-softwareplug-in waarmee gebruikers tekst van ManageArtworks naar de Illustrator-toepassing kunnen halen, waardoor tekst eenvoudig naar illustraties kan worden gesleept in plaats van uit documenten te worden geplakt.

Eenvoudigontwerp beoordelingen goedkeuringsfuncties stellen ontwerpers in staat om annotaties en opmerkingen van andere reviewers van illustraties te openen, zelfs wanneer de illustratie in Adobe Illustrator wordt geopend. Hoewel de meeste beoordelingen van ManageArtworks positief zijn, klagen sommige klanten over glitches of een gebrek aan eenvoud van de gebruikersinterface.

8. printQ – workflow voor verpakkingsontwerp

PRintQis een toonaangevend hulpmiddel voor verpakking en grafisch ontwerp dat uwgrafisch ontwerpproces. Dankzij de geavanceerde vormbibliotheek kunt u gebruik maken van een breed scala aanECMA(European Carton Makers Association) pakketten, die verder gepersonaliseerd kunnen worden door toevoeging van merkelementen en labels. Binnen enkele seconden ontvangt u 3D-voorbeeldmodellen en PDF- en CF2-bestanden voor productie. Dit stroomlijnt uw workflow voor verpakkingsontwerp en stelt u in staat betere resultaten te behalen. De meeste critici van PrintQ klagen over het prijsmodel en de onbevredigende klantenservice-ervaringen.

9. Strata – tool voor het ontwerpen van verpakkingen voor Adobe-gebruikers

Lagenbiedt een breed scala aan creatieve softwaretools voor 3D-pakketontwerp met een zachte leercurve, vooral als u al bekend bent met Adobe Photoshop of Illustrator. Of u nu schapdisplays moet maken met uw labels of uw verpakking moet integreren met scènecompositiefuncties, Strata heeft uw behoeften gedekt.

Met Strata's grafische toolkit "Design 3D CX 8" voor Mac en pc, kunt u polygonen, splines en primitieven helemaal opnieuw manipuleren of bestaande 3D-assets invoegen in het platform. Bovendien kunt u eenvoudig gecompliceerde oppervlaktestructuren toepassen om fotorealistische afbeeldingen te produceren. Hoewel Strata over het algemeen positieve feedback krijgt, hebben sommige recensenten geklaagd over relatief lange weergavetijden.

10. TOPS Pro – voor printontwerpen voor pallets en verpakkingen

MetTOPS PRO, heb je alle creatieve afbeeldingenontwerp hulpmiddelennodig om uw verpakking of pallets te ontwerpen. U kunt uw virtuele verpakkingsontwerp optimaliseren door hoeveelheid, opstelling en productoriëntatie op te nemen als onderdeel van het ontwerpproces.

Bovendien stelt TOPS PRO u in staat om de meest geschikte omdoosmaat te bepalen voor een maximale efficiëntie van de palletlay-out. Bovendien kunt u deze software voor het ontwerpen van digitale verpakkingen gebruiken om uw doosinventaris bij te werken en de optimale vorm van uw bestaande dozen te selecteren. Houd er echter rekening mee dat TOPS PRO een verouderde interface heeft en niet de modernste state-of-the-art software is.

Wat is de beste gratis software voor het ontwerpen van verpakkingen?

Software voor het ontwerpen van verpakkingen is behoorlijk specialistisch, dus de meeste van de hierboven genoemde tools bieden alleen betaalde abonnementen. Maar als u op zoek bent naar gratis software voor uw verpakkingsontwerpprojecten, zijn hier twee geweldige opties.

1. Figma - de beste gratis tool om uw verpakkingsideeën tot leven te brengen

Figma is een veelzijdige ontwerptool die vooral wordt gebruikt voor websites en digitale producten. Maar het kan ook een goede optie zijn voor productverpakkingen.

Het gratis abonnement omvat drie projecten, genoeg om u op weg te helpen. En om uw ontwerpproces te versnellen, kunt u hun community doorzoeken op gratis ontwerpsjablonen. U kunt verschillende indelingen van dozen vinden die geschikt zijn voor allerlei soorten producten.

2. Filestage – beste gratis software voor verpakkingsgoedkeuringen

Filestage is een alles-in-één feedback- en goedkeuringsplatform dat u helpt te leverenconforme etikettenvoor al uw verpakkingsprojecten.

Het gratis abonnement omvat twee actieve projecten, waar u een onbeperkt aantal bestanden en versies kunt delen met een onbeperkt aantal reviewers. Uw beoordelaars kunnen inzoomen, roteren en aantekeningen maken om duidelijke en nauwkeurige feedback te geven - allemaal op één plek.

De snelle manier om feedback te krijgen over verpakkingen

Krijg duidelijke en collaboratieve opmerkingen bovenop uw verpakkingsillustraties.

Start gratis proefperiode

Best practices voor betere verpakkingsontwerpen

Bij het optimaliseren van printontwerpen voor verpakkingen is een capabele softwaretool onmisbaar. Nu gaan we de best practices van verpakkingsontwerp en schapdisplays bekijken, zodat u inspiratie kunt opdoen voor uw volgende project.

Creëer unieke pakketten die opvallen

Hoewel dit vanzelfsprekend zou moeten zijn, is het verbazingwekkend hoeveel saaie, standaard verpakkingsmaterialen er anno 2023 nog op de markt zijn.

Er zijn veel te veel voorbeelden die aantonen dat een marketingteam geen nadruk legde op de verpakking. Het is belangrijk om te beseffen dat uw verpakking de aandacht van uw klanten trekt en een van de belangrijkste redenen kan zijn of zij voor uw producten of die van uw concurrenten kiezen.

Kijk maar eens naar het marketingmateriaal vanHalo-brouwerij. Niet alleen de verpakking van hun alcoholische dranken springt in het oog, ook het design sluit perfect aan bij de exotische recepten van het merk.

10 beste software voor verpakkingsontwerp voor elke use case (13)

Betrek uw klanten

Afhankelijk van de branche zijn er meerdere manieren om uw klanten actief te betrekken bij uw verpakkingsideeën.

Bijvoorbeeld augmented reality (AR)-oplossingen van bedrijven zoalsbliepenbedrijven helpen hun producten te verkopen. Met blipAR kunnen kinderen deQR-code op Kellogg's productenom van het ontbijt een leuke en interactieve leersessie te maken. Door middel van augmented reality kan een cornflakesdoos worden omgevormd tot een interactief jungle-eiland met verschillende mini-videogames.

Deze spellen zijn gemaakt om de hand-oogcoördinatie en de wiskundige en wetenschappelijke vaardigheden van kinderen te verbeteren. De campagne werd gelanceerd op 16 miljoen dozen cornflakes van vier merken in de EMEA-regio (Europa, het Midden-Oosten en Afrika).

10 beste software voor verpakkingsontwerp voor elke use case (14)

Upcycle uw verpakking

Hoe creëer je loyale klanten? Eén manier is om ze uw verpakkingsmateriaal te laten houden, zodat ze dagelijks aan uw merk worden blootgesteld.

U kunt dit bereiken door waarde toe te voegen aan uw pakketten - hier komt upcycling om de hoek kijken. Upcycling is niet alleen een manier om uw marketinginspanningen een boost te geven, maar ook om het milieu te sparen en afval te verminderen. In plaats van je verpakking weg te gooien, kunnen klanten creatief worden.

Een zeer indrukwekkend voorbeeld van upcycling komt van de tv-verpakking van Samsung. De verpakkingsdoos is bedrukt met een dot matrix-patroon en een QR-code. Na het scannen van de code kunnen gebruikers een vouwgids downloaden. De productiesjabloon bevat veel creatieve ideeën voor het upcyclen van de doos, waaronder het maken van een krantenkiosk, een gereedschapskist en zelfs een kattenhuis.

10 beste software voor verpakkingsontwerp voor elke use case (15)

Conclusie

Verpakken is veel meer dan alleen een kartonnen doos. U kunt er zeker van zijn dat een succesvol verpakkingsproject zal bijdragen aan de omzet van uw bedrijf. We hopen dat we u hebben geïnspireerd om uw verpakkingsontwerp te stimuleren en te stroomlijneninhoud werkstroom. Met de juiste softwarefuncties voor verpakkingsontwerp kunt u unieke, boeiende en duurzame oplossingen creëren om uw merk op de best mogelijke manier weer te geven.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated: 02/09/2023

Views: 6006

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.