Begin met het vinden van je doel en ontgrendel je beste leven (2023)

Investeer vandaag nog in jezelf

Begin met het vinden van je doel en ontgrendel je beste leven (1)

Begin met het vinden van je doel en ontgrendel je beste leven (2)

Spring naar sectie

Wat is het doel van het leven?

Waarom is het vinden van een doel belangrijk?

Hoe een doel in het leven te vinden: 12 tips

Een doel in het leven vinden hoeft niet moeilijk te zijn

Het vinden van een doel in het leven is een van die dingen die de meeste mensen willen. Of we het nu weten of niet. Hoe mooi het ook klinkt, het kan een uitdaging lijken om het te bereiken.

Als je niet veel tijd hebt besteed aan het nadenken over je eigen doel, heb je misschien wat vooropgezette ideeën over het doel van het leven. Deze ingebakken ideeën over het leven komen vaak uit onze familie en de gemeenschappen waarin we opgroeien. Het doel van ons leven is trouwen en kinderen krijgen. Of misschien is het een bepaald bedrag verdienen of een bepaalde positie in de samenleving bereiken.

Maar dit soort prestaties brengen vaak niet het soort voldoening dat gepaard gaat met het vinden van je persoonlijke gevoel van doelgerichtheid. Een persoonlijk gevoel van doelgerichtheid is minder een specifiek einddoel en meer een voortdurende impact op de wereld, groot of klein. Het doel is jouw waarom.

(Video) Ik zag het leven niet meer zitten. Maar dit is hoe ik van -2 miljoen weer succesvol en gelukkig werd

Dit persoonlijke gevoel van doelgerichtheid leidt en ondersteunt je. Van dag tot dag en door de jaren heen. Zelfs als je tegenslagen hebt en de wereld op zijn kop staat, geeft doelgerichtheid je stabiliteit en een gevoel van richting. Daarom is het vinden van een doel essentieel voor een gelukkig, gezond leven.

Hoewel vragen wat je doel is een verheven vraag kan lijken, is het de moeite waard om te stellen. En proberen te antwoorden. Het vinden van je doel kan meer voldoening en succes op alle gebieden van je leven opleveren.

Laten we dus ingaan op de grote vragen: wat is een doel in het leven, waarom het ertoe doet, en in 12 stappen om je doel te vinden.

Wat is het doel van het leven?

Filosofen hebben eeuwenlang gezocht naar en gedebatteerd over 'het doel van het leven'. Die gaan we hier niet proberen te beantwoorden. Waar het om gaat isjouwdoel in het leven.

De meeste mensen zullen op een gegeven moment vragen: "Waarom ben ik hier?" Het kan een enge vraag zijn of een spannende vraag. Leunend in het ongemak hiervanexistentiële vraagkan leiden tot een beter zelfgevoel en meer lonende wegen voorwaarts.

Uw doel in het leven is net zo uniek voor u als uw vingerafdruk. We hebben allemaal een bepaalde set van talenten, ervaringen,vaardigheden, en interesses die ons oplichten. Doel is hieraan gerelateerd, maar het is je reden van bestaan. Daarom stapt u 's ochtends uit bed, zelfs als de dag somber is, bent u moe en weet u dat de taken en uitdagingen die voor u liggen moeilijk of zelfs saai zullen zijn.

Het doel is het lange spel, niet het kortetermijndoel. Je komt er nooit aan het einde. Maar zelfs een sterk gevoel van doelgerichtheid kan je uitputten. Dat is waarom, idealiter, je doel samengaat met wat je interesseert en je vreugde brengt.

In Japan,dit idee staat bekend als ikigai, en het is het concept van het volgen van je vreugde. Ikigai is de afgelopen jaren populair geworden in het Westen als een manier om mensen te helpen hun droomcarrière te vinden enloopbaantrajecten.

Het concept is het vinden van de overlap tussen waar je van houdt en wat de wereld nodig heeft met waar je goed in bent en waar de wereld voor zal betalen. U creëert uw gevoel van doelgerichtheid vanuit uw passie en praktische overwegingen.

Als je geluk hebt, heb je misschien je ikigai gevonden via je werk. Een dokter gelooft bijvoorbeeld hopelijk dat het hun doel is om zieke mensen te helpen of het lijden te verlichten.

Voor anderen is het niet zo eenvoudig om betekenis te vinden in ons werk en het te verbinden met ons persoonlijke gevoel van doelgerichtheid. Tussenwerk, gezinsverantwoordelijkheden en sociale verwachtingen, verlaten we vaak de idealistische versie van onszelf die ernaar verlangt een gevoel van betekenis en doel in het leven te vinden. We geloven dat we deze afweging moeten maken - dat betekenis en doel niet kunnen bestaan ​​met pragmatische overwegingen. Maar dat is niet handig.

Je hebt een gevoel van doelgerichtheid nodig om je in de loop van de tijd te ondersteunen. En zelfs als het leven aanvoelt als een reeks compromissen, kun je nog steeds je doel ontdekken en je ermee verbinden door te onderzoeken watbrengt je vreugdeen wijdener meer tijd voor.

Waarom is het vinden van een doel belangrijk?

Het vinden van je doel in het leven klinkt misschien leuk om te hebben, maar het is belangrijker dan je misschien denkt.

Een zinvol leven leiden draagt ​​daar aan bijbetere lichamelijke gezondheidEnmentale fitheid.Het vermindert ook het risico op chronische ziekten. Meerdere onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat dit kanhelpen langer te leven.

Een gevoel van doelgerichtheid komt voort uit het gevoel verbonden te zijn met anderen. Je gaven gebruiken in dienst van anderen kan je helpen je ware doel te vindenisolement en eenzaamheidkan ervoor zorgen dat je hebteen existentiële crisis.

Je zult waarschijnlijk merken dat je doel gedurende je hele leven verandert.Continue groeien vooruitgang kan je helpen verbonden te blijven met je doel.

(Video) Dit bepaalt je succes. Hoe krijg je een positieve mindset? Hoe word je succesvol?

Begin met het vinden van je doel en ontgrendel je beste leven (3)

Hoe een doel in het leven te vinden: 12 tips

Als je jezelf afvraagt: "Wat is mijn doel?" je bent niet alleen. Een studie toonde dat aanslechts een kwart van de Amerikaanse volwassenen zegt een duidelijk doel te hebben.

Als je deel uitmaakt van de andere 75%, volg dan deze 12 tips om aan de slag te gaan met het vinden van een doel en zin in het leven.

1. Ontwikkel een groeimindset

Een .... hebbengroei mindsetis gekoppeld aan het hebben van een doel. Door constant te groeien en een betere versie van jezelf te worden, kun je je doel identificeren en je inzetten om het na te streven.

Met een groeimindset kun je ook:

2. Maak een persoonlijke visieverklaring

Apersoonlijke visieverklaringkan jou helpenomgaan met stressen balans vinden in je leven. Het dient ook als een routekaart die u naar uw doel zal leiden door uw kernwaarden te identificeren en vast te stellen wat belangrijk voor u is.

Een doelverklaring maakt het gemakkelijker voor u om beslissingen te nemen die zijn afgestemd op uw waarden en helpt u gemotiveerd te blijven zoals uwerken aan je persoonlijke doelen.

3. Geef terug

Teruggeven, of prosocialiteit zoals het in de psychologie bekend staat, kanvergroot je gevoel van betekenisen doel in het leven. Dit betekent dat als je anderen helpt, je ook jezelf helpt.

Zoek naar manieren om van dienst te zijn. Misschien wil je vrijwilligerswerk doen in je lokale gemeenschap of je geld of vaardigheden doneren aan een goed doel dat bij je past. Of probeer een beetje te spreidengelukdoor willekeurige daden van vriendelijkheid te verrichten.

4. Oefen dankbaarheid

Dat bleek uit de prosocialiteitsstudieaandacht voor dankbaarheidnaast daden vanaltruïsmeversterkte het gevoel van doelgerichtheid van de deelnemers.

Dat bleek uit een ander onderzoekdankbaarheid activeert dezelfde beloningsreactiesin de hersenen als prosociaal gedrag.

Dat vond het ookdankbaarheid cultiverenkan je vrijgeviger maken en tot vriendelijke daden leiden, waarvan we nu weten dat het bijdraagt ​​aan het vinden van een doel.

Dankbaarheid oefenen kan in het begin wat ongemakkelijk aanvoelen. We raken zo gewend aan onze negatieve gedachten dat het onnatuurlijk kan aanvoelen om ze in te ruilen voor positieve.

Probeer om te beginnen 's ochtends of' s avonds voordat je gaat slapen drie tot vijf dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent.

5. Verander je pijn in een doel

We worden allemaal geconfronteerd met worstelingen in het leven. Het overwinnen van deze uitdagingen vormt wie we worden en geeft ons onze unieke sterke punten en perspectieven.

Veel mensen vragen om hulp wanneer ze worstelen met een grote verandering in hun leven. Sommigen vinden later hun doel in het helpen van anderen die met soortgelijke worstelingen worden geconfronteerd als degenen die ze hebben overwonnen.

Sommigen kiezen voor een carrière door rechtstreeks met mensen te werken,zoals eenlevenscoachof maatschappelijk werker. Anderen vinden manieren om het leven van anderen te raken door middel van kunst, zoals schrijven, schilderen of muziek. Sommigen worden motiverende sprekers.

(Video) Hoe ontdek ik wat ik wil? Meer persoonlijk succes? | Q&A Michael Pilarczyk & Cindy Koeman

Hoe u uw pijn omzet in een doel, is aan u.

Begin met het vinden van je doel en ontgrendel je beste leven (4)

6. Ontdek je passies

Je passies en interesseszijn een goede indicatie van het gebied waarin uw levensdoel zou kunnen liggen. Maar ze kunnen moeilijk te identificeren zijn. Ze zitten zo ingebakken in onze manier van denken dat we er blind voor kunnen worden.

Als je niet zeker weet wat je passies zijn, vraag het dan aan de mensen die je het beste kennen. Waarschijnlijk achtervolg je ze al op de een of andere manier zonder het te beseffen.

Misschien ben je een onofficiële mentor voor jongeren in je gemeenschap. Als dat zo is, zou dat je passie kunnen zijn.

Een andere manier om je passie te vinden, is na te denken over waar je goed in bent. Iemand die goed is in het helpen van anderen bij het oplossen van hun problemen, kan een carrière als coach overwegen.

Misschien houd je je passie liever als een hobby, of misschien besluit je er een bijzaak of een fulltime bron van inkomsten van te maken.

7. Maak deel uit van een gemeenschap

Doel gaat over je verbonden voelen met anderen, dus actief lid zijn van een gemeenschap kan bijdragen aan een groter gevoel van zin in het leven.

Wanneer je je doel vindt, zul je ontdekken dat er veel anderen zijn die jouw passies, interesses en waarden delen.

Door lid te worden van een gemeenschap of deze op te richten, kun je dat gevoel van verbondenheid met anderen vinden terwijl je samenwerkt aan een gemeenschappelijk doel.

8. Breng tijd door met mensen die je inspireren

Motiverende spreker Jim Rohnzei: "Je bent het gemiddelde van de vijf mensen met wie je de meeste tijd doorbrengt."

Als je tijd doorbrengt met mensen die positief en doelgericht zijn, zullen ze je waarschijnlijk inspireren om dezelfde mentaliteit te hebben. Misschien ontdek je zelfs je doel via hen.

Kijk verder dan je collega's en familieleden en vraag jezelf af met wie je je tijd doorbrengt. Evalueer die relaties en zorg ervoor dat je jezelf omringt met ambitieuze, positieve mensen die je opbeuren.

9. Lees

Een van de beste manieren om je mentale horizon te verbreden, is door fictie te lezen.Non-fictieboeken zijn nuttig om kennis op te doenover bepaalde onderwerpen. Maar onderzoek suggereert datfictie lezen kan meer voordelen hebben.

Fictie lezenverbetert je empathieen kritisch encreatief denken. Dit komt omdat wanneer je jezelf in de schoenen van een personage plaatst, je je voorstelt hoe je in die situatie zou reageren.

Lezen verbindt je ook met andere mensen in tijd, plaats en cultuur. Dit helpt je het gevoel van verbondenheid te cultiveren dat een gevoel van doel in het leven genereert.

Begin met het vinden van je doel en ontgrendel je beste leven (5)

(Video) Ho' Oponopono: Pas op voor deze krachtige leer! met Joe Vitale | Ziel van het volgende niveau

10. Sluit je aan bij een goed doel

We hebben allemaal een doel waar we ons hartstochtelijk voor voelen. Misschien heb je sterke gevoelens over sociale rechtvaardigheid, dierenwelzijn of het milieu.

Vechten voor een doel verbindt verschillende van de hierboven genoemde tips, waaronder:

    • Teruggeven
    • Deel uitmaken van een gemeenschap
    • Iets doen waar je gepassioneerd over bent
    • Omring jezelf met mensen die je inspireren

Misschien wil je geld inzamelen voor onderzoek naar een bepaalde ziekte of kinderen in de binnenstad toegang geven tot groen. Wat het ook is, betrokken raken bij een doel zal je helpen meer doel in je leven te vinden.

11. Oefen zelfacceptatie

Het accepteren van je beperkingen kan je helpen vriendelijker voor jezelf te zijn als er iets misgaat. We maken allemaal fouten, maar in plaats van jezelf in elkaar te slaan voor je mislukkingen, probeer je elke tegenslag te zien als een kans om te groeien.

Zelfcompassiekan je helpen meer te wordenzelfbewusten zelfacceptatie. Als je alles van jezelf accepteert, is de kans groter dat je in elke situatie het beste van jezelf geeft. Dit kan op het werk zijn, met uw gezin of terwijl u de dingen doet waar u van houdt.

Dit kan leiden tot een groter gevoel van verbondenheid met anderen en alles wat je doet, waardoor je leven meer betekenis krijgt.

12. Neem de tijd voor zelfzorg

Zelfzorg is er in vele vormen, en jouw versie van zelfzorg is uniek voor jou. Misschien hou je van wandelen in het bos,wat diep ademhalen oefenen, ofjournaliserenuit je moeilijke emoties.

Maar waarom is zelfzorg belangrijk? Want als onze hersenen ontspannen zijn, zijn ze op hun creatiefst. Je kunt anderen niet bereiken of dienen als je tegen jezelf vecht.

Is het je ooit opgevallen dat sommige van je beste ideeën ontstaan ​​als je onder de douche staat? Dat komt omdat onze geest meer open en ontvankelijk is voor de stroom van ideeën dan wanneer we onszelf proberen te dwingen na te denken.

Creatief denken komt vanzelf wanneer onze geest in een staat van ontspanning is. En het kan je dichter bij het vinden van je doel brengen.

Een doel in het leven vinden hoeft niet moeilijk te zijn

Achter elke succesvolle persoon schuilt een duidelijk doel. En tenzij je de jouwe vindt, blijf je op de automatische piloot door het leven cruisen. U kunt merken dat u uit de koers bent geslagen en verdwaald bent, niet zeker weet hoe u verder moet of welke richting vooruit is. Of het leven kan soepel verlopen, maar op een dag kijk je misschien terug en zou je wensen dat je je tijd anders had gebruikt.

Het identificeren, erkennen en eren van je doel is de basis van een goed afgerond leven. Het vereist enige moed omdat het vragen en ideeën oproept die misschien niet comfortabel zijn. Toch is het het waard. Doel geeft je een innerlijk kompas dat elke beslissing leidt en je leidt naar de ervaringen die je ziel zullen verlichten.

Het kan moeilijk zijn om je doel te vinden en je doel te koppelen aan zinvol werk. Ondersteunende begeleiding kan helpen. Als je hulp wilt bij het vinden van je doel en het creëren van meer betekenis in je leven,Neem contact op met BetterUp. Een van onze deskundige coaches helpt je graag verder.

Begin met het vinden van je doel en ontgrendel je beste leven (6)

Welzijn Professionele ontwikkeling

(Video) Slaaphypnose om uw onderbewuste KRACHT TE ONTGRENDELEN en grenzeloos potentieel te activeren

Gepubliceerd op 19 oktober 2021

Videos

1. Jezus volgen zal je niet redden-Bewustzijn dat de wereld verandert met Betty Kovács | NLS
(Next Level Soul Podcast)
2. 'Leven van een loser'-schrijver beantwoordt vragen van kinderen
(NOS Jeugdjournaal)
3. KRYON spreekt! Gechannelde boodschap die we allemaal moeten horen voor 2023! met Lee Carroll en...
(Next Level Soul Podcast)
4. WANNEER JE JE VAST VOELT IN HET LEVEN-Hoe kom je los met Cheryl Richardson | NLS-podcast
(Next Level Soul Podcast)
5. Train je geest: inzicht in synchroniciteit zal je leven veranderen | dr. Bernard Beitman
(Next Level Soul Podcast)
6. Doe dit niet is bed! met John Grey
(Next Level Soul Podcast)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated: 13/10/2023

Views: 5535

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.