Dit zijn de tien finalisten van Zomerhit 2023 (2023)

Dossier Muziekzomer 2023

Dit zijn de tien finalisten van Zomerhit 2023 (1)

Zonet zijn op Radio2 detien finalisten vanZomerhit 2023bekend gemaakt. Van "Ik had het niet verwacht" tot "Ik ben helemaal van mijn melk": stuk voor stuk reageren ze laaiend enthousiast. De finalisten strijden op zaterdag 19 augustus voor de felbegeerde trofee tijdens de livefinale vanuit Blankenberge. Stem voor jouw ultieme favoriet via VRT MAX.

Radio 2, Lisa Lefèvre

Twintig genomineerden zijn in juli aan hetZomerhit-avontuur begonnen. Tot gisteren middernacht kon je stemmen om te bepalen welke tien er doorstoten naar de finale. Ondertussen zijn alle stemmen geteld. Dit zijnde tien finalisten, in alfabetische volgorde:

Deze finalisten strijden om de felbegeerde Zomerhittrofee:

 • Aaron Blommaert– Zonde
 • Bart Kaëll– Wat is jouw geheim?
 • Berre– Kissing Strangers
 • Camille– Rihanna
 • Gustaph– Because of You
 • Maksim– Onder invloed
 • Metejoor– Laat ons een bloem
 • Niels Destadsbader & Kenny B– Liefs voor later
 • Pommelien Thijs– Erop of eronder
 • The Starlings & Ozark Henry– Under Your Spell

De optredens die de artiesten gaven tijdens de eerste vijfZomerhit-shows, kun je nog eens herbekijken opVRT MAX. Daar vind je trouwens al het aanbod verzameld, zoals deZomerhit confessionsen video’s naar aanleiding van vijftig jaarZomerhit.

BEKIJK - Dit zijn de tien finalisten van Zomerhit 2023:

De finalisten reageren: "Ik ben helemaal van mijn melk"

In de loop van de namiddag belde Radio2-presentator Benjamien Schollaert met de gelukkigen die van het publiek een plaats bij de laatste tien kregen. DéZomerhitscoren is voor een artiest een grote vorm van erkenning. De finalisten reageerden dus allemaal laaiend enthousiast.

Gustaph werd als eerste finalist verrast met het nieuws. Hij werd genomineerd met zijn Eurosong-nummer "Because of you": "Fantastisch, ik ben zo blij. En dat zelfs nog zes maanden nadat het nummer uitgebracht werd", reageerde hij.

De tweede finalist die wordt opgebeld isBart Kaëll. De "ancien van de Zomerhit-genomineerden" staat al 40 jaar op de planken. Deze nominatie voor "Wat is jouw geheim?" is de kers op de taart van zijn jubileumjaar, klinkt het: "Het is jaren geleden dat ik nog zoveel lieve reacties heb gekregen op een liedje. Dat ik nu ook naar de finale mag maakt mijn dag goed, ik wil iedereen bedanken die al gestemd heeft!"

Daarna krijgen Niels Destadsbader en Kenny B het verlossende telefoontje. Zij staan in de finale met "Liefs voor later". Als Destadsbader de overwinning in de wacht zou slepen, evenaart hij het ultieme Zomerhitrecord van Belle Perez, die de prijs al vijf keer op haar naam mocht schrijven. "Er zijn nog negen andere leuke liedjes van straffe collega's, dus de overwinning is nog ver weg. Maar het is zaterdag mijn verjaardag, dus in beide gevallen win ik: ofwel Zomerhit, ofwel een heel mooi verjaardagscadeau van Kenny (lacht)."

De vierde finalist is Camille, met "Rihanna". Door haar drukke festivalagenda zit ze in de auto op weg naar een optreden wanneer ze telefoon krijgt: "Ik ben helemaal van mijn melk, ik wist dat ik een interview had met Radio2 maar niet waarvoor. Ik ben zo blij dat ik in de finale sta!" De zangeres combineert de Zomerhitfinale volgend weekend met zes andere shows: "Ik rij rechtstreeks door na mijn optredens, komt goed", zegt ze.

BELUISTER - Camille reageert nietsvermoedend op haar finaleplaats: "Ik ben helemaal van mijn melk":

Dit zijn de tien finalisten van Zomerhit 2023 (2)

Videospeler inladen...

Ook Berre staat in de finale met "Kissing Strangers", tegen zijn verwachtingen in zo blijkt: "Woehoe, ik had het echt niet verwacht", reageert hij. "Ik denk niet dat ik ga winnen, maar mocht dat toch het geval zijn doe ik een dansje en geven we een zot feestje."

Metejoor is op weg naar Bastion Festival in Kinrooi wanneer hij het zomerse nieuws van zijn finaleplaats krijgt: "Ik ben waanzinnig blij, dat wil zeggen dat we de 19e terug naar de zee mogen komen én dat veel mensen gestemd hebben voor "Laat ons een bloem". Ik wil iedereen daarvoor bedanken, merci allemaal", klinkt het.

Misschien wel de finalist die zijn nominatie het allerminst zag aankomen: Aaron Blommaert, die in de finale staat met "Zonde", zijn allereerste single ooit: "Het is geen valse bescheidenheid, maar ik had dit telefoontje echt niet verwacht. Ik kom net uit de douche en was mijn onderbroek nog aan het aantrekken toen ik plots opgebeld werd. Dit moet wel het leukste nieuws zijn dat ik ooit kreeg tijdens het aankleden."

BELUISTER - Aaron Blommaert was zijn onderbroek nog aan het aantrekken toen hij plots telefoon kreeg:

Dit zijn de tien finalisten van Zomerhit 2023 (3)

Videospeler inladen...

Ook The Starlings en Ozark Henry staan in de finale, met hun samenwerking "Under Your Spell". Een samenwerking die vorig jaar is ontstaan in de backstage van Zomerhit, en mogelijk ook nog een vervolg krijgt. "We schrijven heel graag met Piet (Goddaer, van Ozark Henry, red.)", reageren Tom en Kato van The Starlings. En nu staan ze dus samen in de finale van Zomerhit 2023.

Het was "Erop of eronder" voor de voorlaatste finalist, maarPommelien Thijs sleept haar finaleplaats wel degelijk in de wacht met haar gelijknamige hit. "Dit voelt heel goed", reageert ze enthousiast, "ik kijk enorm uit naar de finale."

De spanning neemt toe wanneer er nog maar één plekje in de finale overblijft. En die plek is voor Maksim, met zijn single "Onder invloed". Een zeer gelukkige Maksim komt aan de telefoon: "Ik zat in spanning af te wachten en kreeg maar geen telefoontje. Ik ben zo blij dat ik erbij ben." Hij is de vierde collega uit de #LIKEME-familie die in de Zomerhitfinale staat, naast Camille, Pommelien en Aaron. "Zalig dat we er allemaal bij mogen zijn", klinkt het.

BELUISTER - Maksim wordt als laatste finalist opgebeld "Ik zat in spanning af te wachten":

Dit zijn de tien finalisten van Zomerhit 2023 (4)

Videospeler inladen...

Jij bepaalt wie wint

Om 16 uur is op Radio2 destemming geopend voor de finalevanZomerhit 2023.BijZomerhitbepaalt enkel en alleen het publiek de winnaar.Stemmen kan via de VRT MAX-app.Je kuntéén keer stemmen op jouw drie favoriete finalisten. Stem je meerdere keren, dan telt alleen je laatste inzending.

Deze stemming loopt tot het einde van de finale op zaterdag 19 augustus. Dan weten we wie de winnaar is vanZomerhit 2023. De tellers blijven gedurende de zes weken Zomerhit doorlopen. Iedere week kon je één keer stemmen op jouw drie favorieten, al die stemmen worden bij elkaar opgeteld.

Welkom in Blankenberge

De finale wordt zaterdag 19 augustus om 20:50 uurlive uitgezonden op VRT 1 enVRT MAX.Siska Schoeters en Niels Destadsbader zijn opnieuw presentatoren van dienst.Ook op Radio2 staat de hele dag in het teken van Zomerhit. Tussen 13 en 23 uur luister je naar allebackstageverhalen én naar de live finale.

Je kunt de show ook live meemaken in Blankenberge,aan de vuurtoren.Zomerhitisvoor iedereen gratis toegankelijk, je hoeft geen tickets te reserveren. Je bent welkom vanaf 20 uur, de show eindigt rond 22 uur.

Aan de andere kant van de zeedijk, op de Esplanadeaan de Belgium Pier, vind je de studio van Radio2. Nog tot en met zaterdagavond kun je er een kijkje komen nemen. Alle finalisten komen langs om hun nummer nog eens extra te promoten en live te zingen.Hier vind je de planning.

Meest gelezen

 1. Vlaams-Brabant 53-jarige wielertoerist uit Grimbergen omgekomen bij ongeval in Zeeland 20:57
 2. West-Vlaanderen Zo goed als geen frigoboxtoeristen in korte broek opgedaagd op het strand van Knokke-Heist 12:45
 3. Brussel 56 mensen opgepakt bij grote politieactie rond Brussel-Zuid, minister Verlinden: "We kunnen dit niet elke dag doen" Update 15:06
 4. Verenigd Koninkrijk De 1.400 jaar lange zoektocht naar het monster van Loch Ness 14:17
 5. Oorlog Rusland-Oekraïne Drie Oekraïense gevechtspiloten komen om tijdens trainingsvlucht, onder wie "het gezicht" van de Oekraïense luchtmacht 31 min
 6. Muziekzomer 2023 K’s Choice moet optreden Dessel Swingt annuleren om gezondheidsredenen, Milow valt in 21:20
 7. Duitsland Stormweer doet biertent instorten in Duitsland, zeker 12 gewonden 20:38
 8. West-Vlaanderen Heldhaftige vrouw verdrijft overvaller met wapen uit haar zaak in Izegem 13:11
 9. West-Vlaanderen IN KAART - Nog 26 snelwegwerven dit najaar, ontdek hier waar er gewerkt wordt Update 09:43
 10. Oorlog Rusland-Oekraïne Moskou sluit drie luchthavens tijdelijk na nieuwe droneaanval Update 16:13
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated: 29/09/2023

Views: 6043

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.